Hoe het werkt voor kopers?

Maximale controle bij het aankoopproces

Wij doen het écht anders! 

Veel woningzoekers zullen het herkennen! Je zoekt op funda, je bezichtigt woningen. Bij een passende woning doe je snel een bod, of ben je blij als je een bod kan doen. Vaak is de woning al verkocht voordat je het weet.  Keer op keer zit je er weer naast, een andere bieder had een hoger maximaal bod. Het is te gek voor woorden dat je over zo'n grote aankoop niet even rustig na kan denken. 

Wij lopen ruim 20 jaar mee in de woningmakelaardij en hebben het roer enige tijd geleden omgegooid. Wij doen het écht anders! Onze nieuwe manier van verkopen hebben wij reeds in de praktijk uitgevoerd. Wij verkopen alle woningen op een eerlijke en transparante manier via ons unieke online biedingsplatform. 

Bij ons beslis je als kandidaat-koper zelf of je wel of niet koopt. Iedereen heeft gelijke kans om te kopen. Na het doen van een bod heb je altijd weer de mogelijkheid om je bod te verhogen als je overboden wordt. De sluitingsdatum van de verkoop staat vast, vóór die datum wordt er niet verkocht. Iedereen heeft evenveel kans om te kopen.  

Stappenplan aankoop:

1: Bezichtiging van de woning.

De data en tijdstippen van de open huizen vermelden wij op funda en op onze eigen website. Aanmelden voor uw bezoek van een open huis doet u ook via deze weg. U zult ontvangen worden door de verkopers zelf of door een van onze gratis makelaars. Heeft u vragen dan zullen zij die beantwoorden, voor vragen na het open huis kunt u altijd contact opnemen. In verband met COVID-19 organiseren wij geen tijdelijk geen open huizen. Als u de wonig wilt bezichtigen kunt u dit aangeven via onze website. Wij plannen individuele bezichtigingen in. 

2: Woninginformatie en de financiële mogelijkheden.

Alle relevante informatie van de woning vindt u op onze webstie en op funda. Mocht je de uitgebreide vragenlijst willen inzien neem je contact met ons op. Verdere informatie van de woning sturen wij je graag op verzoek op. 

Een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zal contact met je opnemen voor een quickscan en vrijblijvend berekenen wat je kunt lenen, kunt bieden en de daarbij behorende maandelijkse hypotheeklasten. Hierdoor weet je exact tot hoever je kunt gaan met bieden en voorkomen we teleurstellingen en verrassingen achteraf voor zowel jou als de verkoper. Wij werken samen met een landelijke keten van gerenommeerde en onafhankelijke hypotheekkantoren. Verkopers waarderen het, te weten dat een bieder goed is geïnformeerd over de financiële mogelijkheden. 

3: Bieden.

Wil je een bod uitbrengen dan dien je een account aan te maken op onze website, en kun je meebieden via ons unieke online biedingsplatform. Op onze website kun je 24/7 een bod uitbrengen, tijdens de gehele verkoop is de sluitingsdatum van de biedprocedure te zien en wie er geboden heeft en hoeveel er geboden is. 

Bieden is uitsluitend mogelijk via ons online biedplatform op onze website. De sluitingstijd is continue zichtbaar. 

Het is mogelijk om tot dat moment een bod uit te brengen. Als jij of iemand anders 15 minuten voor tijd een bod of nieuw bod uitbrengt dan wordt de biedingstermijn automatisch met 15 minuten verlengd. Tijdens het biedproces kan iedereen zien wat er is geboden en door wie. Bij het bieden kun je ontbindende voorwaarden selecteren, denk hierbij aan een voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring of verkoop van je huidige woning.

Bij de uiteindelijke koper brengen wij bij veilingkosten in rekening, die kosten zijn vanaf €1.995,- en afhankelijk van de koopsom. Bij het invoeren van je bod zie je deze kosten ook telkens staan, ook de kosten koper zijn zichtbaar. Je weet dus exact wat je biedt. De veilingkosten maken deel uit van de koopsom en zijn mee te financieren in de hypotheekaanvraag. Bij de eigendomsoverdracht zal de projectnotaris deze kosten met ons verrekenen. 

4: Verkocht.

Na het sluiten van de biedingsprocedure adviseren wij de verkoper omtrent de biedingen, verkoper neemt de uiteindelijk beslissing aan welke kandidaat hij de woning wil gunnen. Meestal zal er gekozen worden voor het hoogste bod, maar ook de opgenomen voorbehouden en opleveringsdatum kunnen meespelen. Een bod zonder ontbindende voorwaarde financiering kan voor verkoper interessant zijn. Daarom is het voor bieders van belang te weten wat zij aan hypotheek kunnen krijgen en uiteraard ook voor de verkoper want hij kiest aan wie hij wil gaan gunnen en verkoopt.

Van de uiteindelijke koper zullen wij alle NAW gegevens opvragen die nodig zijn voor het opstellen van de koopovereenkomst. In de volksmond ook wel eens de voorlopige koopakte, of voorlopige koopovereenkomst genoemd. Wij zorgen voor opmaak van de (digitale) koopovereenkomst en de ondertekening hiervan door zowel de verkopers als de kopers. 

5: Eigendomsoverdracht project notaris.

De door verkoper en koper ondertekende koopovereenkomst sturen wij naar de projectnotaris, waar de eigendomsoverdracht plaatsvindt en waar je de sleutels van je nieuwe woning van de verkoper ontvangt. 

Heb je nog vragen neem dan contact met ons op via de onderstaande oranje button.

Meer weten?
Neem contact met ons op
Meer informatie